Image Alt

2024.08.04-08.09-ig napközis és bentlakásos lovastábor

A JELENTKEZÉSI LAP A LOVASTÁBORBA LETÖLTHETŐ ITT!

Az Idrányi Pusztán 2006-óta nagy sikerrel szervezünk napközis és bentlakásos lovastáborokat.

A táborokban kezdőknek, haladóknak és jó lovasoknak is lehetőségük van a részvételre. Az oktatás egyénre szabottan történik, a tábor első napján felmérjük a lovasok tudását, majd ennek megfelelően csoportokba soroljuk őket.

  • A teljesen kezdők futószáron sajátíthatják el a lovaglás alapjait
  • A haladók négyszögben gyakorolhatják a lovak irányítását, összeszedettségét, majd itt készülnek fel a tereplovaglásra
  • A jó lovasok tereplovagláson élvezhetik a lovaglás szépségét

Két alapelvünk van: a magas szintű lovasoktatás és a jó kedv és vidámság. A nálunk töltött nyarak, a lovaskocsikázás, trambulinozás, bálán ugrálás, csikók pucolása, patakban fürdés, feledhetetlen emléket jelent a gyerekeknek és ízelítőt ad a gazdálkodás mindennapjaiból.

Lovasoktatóink:
Idrányi Péter lovastúra vezető
Krén Anna lovas oktató
Epres Anna lovas oktató

Idrányi Panna

Idrányi Lilla

Minorics Kata

Csatári Noémi

Az Idrányi Puszta Balatonederics alatt, a Tapolcai-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el.

A táborokban kezdőknek, haladóknak és jó lovasoknak is lehetőségük van a részvételre. Az oktatás egyénre szabottan történik, a tábor első napján felmérjük a lovasok tudását, majd ennek megfelelően csoportokba soroljuk őket.

  • A teljesen kezdők futószáron sajátíthatják el a lovaglás alapjait
  • A haladók négyszögben gyakorolhatják a lovak irányítását, összeszedettségét, majd itt készülnek fel a tereplovaglásra
  • A jó lovasok tereplovagláson élvezhetik a lovaglás szépségét

A három évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalkozásban szelíd, barátságos magyar félvéreken lovagolnak a gyerekek. Idrányi Péter, a felelős szervező képesített lovastúra vezető, az ő munkáját további kettő szakképzett munkatárs segíti, és 10 magas szinten belovagolt magyarfélvér áll rendelkezésre a lovagláshoz.

8-18 éves gyerekek jelentkezését várjuk a bentlakásos táborunkba, a táborok vasárnap 18.00-órától péntek 17.00 óráig tartanak. A foglalkozások maximum 6 fős csoportokban zajlanak.
Bentlakásos lovastábor ára: 89.000 Ft.

A szállás egy helyen a lovaglással, Balatonedericsen, az Idrányi Pusztán található. Komfort: mosdó és zuhanyzó, nap zuhany, angol WC.

6-12 éves gyerekek jelentkezését várjuk a napközis lovastáborunkba. A tábor hétfőtől péntekig tart, 8.00-16.00 óráig, ára: 59.000 Ft, az ár tartalmaz napi egyszeri étkezést (ebéd).

Kedvezmények:
Törzsvendég kedvezmény 10%. Ezt a  kedvezményt azok a gyerekek tudják igénybe venni, akik egész évben heti rendszerességgel Járnak lovagolni.
Testvérkedvezmény, első testvérre 5% második testvérre 10% kedvezményt adunk.

Szabadidős programok:

A hét folyamán a gyerekekkel megyünk lovaskocsival a Tapolca patakra. fakultatív délutáni programok amíg a többiek lovagolnak: trambulin, számháború, fürdőzés a medencében.

Esti programok: welcome party, társasjátékok, éjszakai őrség, tábortűz, szalonnasütés, közös főzés bográcsban és kemencében, madár és vad megfigyelés.

A teljes ellátás napi négyszeri étkezést jelent. Gyümölcsöket (almát, dinnyét, szilvát) a táborozás teljes ideje alatt folyamatosan biztosítunk. Speciális étkezési igényeket (vegetáriánus, liszt érzékeny stb.) figyelembe veszünk.

Oktatás:

ló takarmányozása, ló ápolása,
futószáron:
helyes ülés, tartás és egyensúly, könnyű-ügetés, és szárkezelés
osztályban:
az osztályban lovaglás legfontosabb szabályai, jármódok, iramváltoztatások, kézváltás, kiképzési skála elemeinek elsajátítása.

A lovastáborában nincsenek pluszköltségek, az árban minden költség benne van. A szükséges felszerelés: hosszúnadrág, zárt bőrcipő. Az időjárásnak megfelelő, kényelmes, de nem lebegő, bő ruházat. Négy ponton rögzített kobak, a fej méretére állítottan, a kobakot szükség esetén biztosítjuk.
A szülőknek kérésre minden napról rövid összefoglalót küldünk e-mailben.

Helyszín: Nemesvita

Programterv:

Bentlakásosoknak érkezés vasárnap 18.00 órától: szállás elosztása, este szalonnasütés, tábortűz, nyitóbuli.

Napköziseknek érkezés hétfő 8.00 órától, és 16.00 óráig tart a tábor.

Programok dióhéjban:

Hétfő: 7-kor ébresztés, 7.15-től reggeli torna, 7:30 –tól reggeli, 8-tól lovak előkészítése, lovaglás, 12:30 ebéd, 13.45 indulás lovaskocsival a Tapolca patakra, 16.00-tól szabadprogram, 19.00-tól vacsora, 21.00-tól disco, 11-kor takarodó.

Kedd: 7-kor ébresztés, negyed 8-kor reggeli torna, 7:30 –tól reggeli, 8-tól lovak előkészítése, lovaglás, 12:30 ebéd, 16.00-ig szabadprogram, (napköziseknek lovaglás), 4-től lovaglás, vacsora 7-kor, 8-tól szerszámpucoló verseny, 10-kor takarodó.

Szerda: 7-kor ébresztés, negyed 8-kor reggeli torna, 7:30 –tól reggeli, 8-tól lovak előkészítése, lovaglás, 12:30 ebéd, 13.45-kor indulás lovaskocsival a Tapolca patakra, 7-től vacsora, 10-kor takarodó.

Csütörtök: 7-kor ébresztés, negyed 8 reggeli torna, 7:30 –tól reggeli, 8-tól lovak előkészítése, lovaglás, 12:30 ebéd, 4-ig szabadprogram (focibajnokság), 4-től gyerekek által választott program, 7-től vacsora, 9-től mini disco XD, 11 takarodó.

Péntek: 7-kor ébresztés, negyed 8 reggeli torna, 7:30 –tól reggeli, 8-tol lovak előkészítése, lovaglás, 12:30 ebéd, 3-tól lovaglás -bemutató a szülőknek, 3-tól 5 óráig táborbontás.

A programokat az időjárás függvényében cserélhetjük, illetve változtatunk rajta.

További programok: éjszakai vadmegfigyelés, számháború, patakban fürdés, medencézés, kenyér, kalács sütés, bika lesés, villanypásztor telepítés, bálahordás traktorral, lófrizura készítés és verseny, esetleg patkolás.

További tudnivalók:

Napköziseknek az ebédet biztosítjuk, a bentlakásosoknak az összes étkezést, a táborban ivóvíz minőségű mélykúti víz folyik a csapokból, szódavíz és házi készítésű bodzaszörp áll a gyerekek rendelkezésére egész nap.

A következő alvási lehetőség közül választhattok:

Saját sátor

Házban, emeletes ágyon

Mit hozzatok a táborba:

kötelező:
hálózsák, lepedő, zárt bőr sportcipő, kényelmes pamut hosszúnadrág lovagláshoz, váltó ruha hideg, meleg, naptej, elemlámpa, törülköző, napvédő kalap, esőkabát, fürdőruha, kulacs

ajánlott:
párna, szúnyog és kullancsriasztó, lovaglósisak, vagy kobak, gerincvédő, saját sátor (aki akar) polifóm.

A JELENTKEZÉSI LAP A LOVASTÁBORBA LETÖLTHETŐ ITT!

A lovastáborba a szabadidős programokhoz hozzatok magatokkal jó sok zenét, CD –n vagy sticken, jó sok vicces, izgalmas játékot pl .: társasjátékok, kártyajátékok, hennát a lányok : sminkeket =) a fiúk : vizibombát =)

Mit ne hozhattok:
alkohol, cigaretta, ezt kérem a szülők ellenőrizzék a csomagokban!

Várunk benneteket szeretettel!

2024. tábor jelentkezési lap

Időpont:
Időtartam:
Cimkék: